Litter Box Subscription Guidelines Every Owner Must Know

Garis Panduan Langganan Kotak Sampah Setiap Pemilik Mesti Tahu

Mana-mana pemilik kucing akan bersetuju bahawa membawa pulang anak kucing adalah salah satu masa mereka yang paling menyeronokkan dan tidak dapat dilupakan. Anda harus mula melatih bulu kecil comel anda secepat mungkin jika anda tidak mahu kebahagiaan anda bertukar menjadi kekecewaan.

Ketahui cara membiasakan kucing anda menggunakan kotak sampah kucing dan cara mengendalikan elemen yang kurang menyenangkan dalam mengekalkan kotak sampah yang bersih.

Berapa Umur Anak Kucing Sebelum Anda Mula Memecah Rumahnya?

Kucing mempunyai naluri yang kuat untuk menimbus najis mereka, menjadikannya sangat bersih dan canggih. Hari anda membawa anak kucing anda pulang juga sepatutnya apabila anda memperkenalkannya kepada kotak sampah. Kebanyakan kucing boleh dilatih menggunakan kotak sampah dengan sedikit usaha. Jika anda menghadapi masalah melatih anak kucing anda menggunakan kotak sampah, buat temu janji dengan doktor.

Lima Cara Mengekalkan Kotak Sampah yang Bersih

Mendapatkan kucing baharu untuk menggunakan kotak sampah hanyalah separuh daripada perjuangan. Menjaga kebersihan kotak sampah adalah sama pentingnya dengan membersihkan rumah anda. Beberapa petua berguna disediakan di bawah untuk menyembunyikan kotak sampah dalaman dari perspektif kucing dan mata manusia.

Pastikan kotak sampah bersih setiap hari

Mengekalkan kotak sampah yang bersih untuk kucing anda adalah tugas penting untuk mengelakkan bau yang tidak menyenangkan dan pengumpulan sisa. Kotak sampah yang bersih untuk kucing anda ialah cara terbaik untuk memantau kesihatan haiwan kesayangan anda.


Dengan EZ Litter, anda tidak perlu menukar sampah setiap hari atau setiap minggu. Pemilik hendaklah hanya mencedok najis dan mencampurkan sampah setiap hari. Sampah silika berkualiti terbaik kami boleh digunakan selama sebulan, dan ia ditukar setiap bulan melalui perkhidmatan penghantaran langganan bulanan.

Gunakan satu kotak sampah kucing untuk seekor kucing

Untuk memastikan kotak sampah bersih dan menjaga kebersihan kucing gebu anda, kami menasihatkan anda untuk menggunakan satu kotak sampah untuk seekor kucing sahaja. Ia boleh menyebabkan masalah kepada kucing anda jika lebih daripada seekor kucing menggunakan kotak sampah yang sama untuk najis dan kencing. Untuk memastikan kucing anda sihat, simpan perkara ini dalam fikiran anda.

Pertimbangkan untuk memakai sarung tangan pakai buang dan topeng

Ia perlu menggunakan sarung tangan pakai buang dan topeng habuk untuk mengelakkan penghantaran toksoplasmosis. Ia adalah organisma coccidial yang dibawa dan dihantar oleh kucing tertentu melalui najis. Walaupun anda tidak mengendalikan najis, membersihkan kotak sampah yang rosak yang mempunyai pengudaraan yang lemah boleh menyebabkan habuk masuk ke udara. Udara yang tercemar boleh merengsakan paru-paru dan menyumbang kepada penularan toksoplasmosis. Walau bagaimanapun, EZ Litter adalah 100% bebas habuk dan boleh membantu anda dalam mengelakkan masalah ini.

Letakkan penutup pada kotak sampah anda

Banyak bauan mungkin merebak dari kotak sampah terbuka yang boleh menyebabkan bau di atmosfera. Manakala sampah EZ hampir menghilangkan semua bau. Meletakkan penutup pada kotak sampah akan menjadi keutamaan pemilik dari segi pilihannya. Tambahan pula, kotak sampah dengan penutup penapis adalah sesuatu yang perlu dipertimbangkan untuk dibeli.

Meletakkan bekas sampah berdekatan adalah satu kemestian.

Sebagai alternatif kepada tong sampah yang penuh, anda mungkin menamakan baldi kosong atau kotak sampah kucing sebagai tong sampah untuk rakan kucing anda. Anda mesti menyimpan tong sampah berhampiran kotak sampah, jadi anda tidak perlu risau tentang sampah berterbangan.

Cedok pepejal dari kotak sampah

Sekurang-kurangnya sekali sehari, tahi kucing perlu dibersihkan. Untuk kotak sanitari, sesetengah pihak berkuasa mengesyorkan mencedok sisa pepejal. Jika anda membiarkan sisa pepejal terkumpul di dalam kotak sampah terlalu lama, kucing anda mungkin enggan menggunakannya, walaupun anda baru-baru ini menggantikan sampah.

Anda mungkin menemui scooper yang direka untuk sisa haiwan peliharaan di mana-mana kedai bekalan haiwan kesayangan. Sampah di bawah penyenduk akan jatuh melalui jeriji dan kembali ke dalam kotak sampah semasa anda mencedok sisa pepejal.

Bungkus

Ia mungkin menyusahkan jika kucing anda berhenti menggunakan kotak sampah kucing. Mungkin terdapat pelbagai sebab untuk dilema ini, tetapi anda boleh mencari banyak penyelesaian untuk menyelesaikan masalah ini. Anda boleh mendapatkan sampah kucing yang tidak berketul dan mengawal bau yang boleh melindungi anda daripada bau busuk air kencing dan najis kucing di dalam rumah.

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.